tisdag 16 september 2014

Äggnät med kabanoss, picklade grönsaker, äpple och brysselkål




En ljummen sallad med korv och diverse grönsaker.
Receptet är för 2 personer.

Äggnät
1. Ta två ägg och vispa det lite
2. Smörj en stekpanna med lite smör och ha på medelvärme.
3. Äggsmeten ska spritsas ut, så om man har en flaska med pip att ha den i är det att föredra. Annars går det säkert att försöka ringla det i pannan med en slev också.
4. Ringla ägget i ett nät och stek en stund, när det är klart så bara ta det ur pannan och lägg åt sidan. Gör 2 st till 2 personer.

Picklade grönsaker
Till denna salladen hade jag vitkål och paprika, ihop med lite lite chili, som jag snabbpicklade.
Blanda vitvinsvinäger eller ättika, socker och vatten. För att göra en liten lag till detta räcker en ½ dl vinäger, 1 dl socker och 1.5 dl vatten.
Strimla grönsakerna fint och lägg i en burk. Koka upp lagen och häll det över, sätt på locket och låt stå.

Övrigt
Brysselkål
Äpple
2 Kryddiga korvar, tex Kabanoss, Chorizo
Gräddfil
Parmesan / grana padano
Chili
Citron

1. Hacka ett halvt äpple i små kuber.
2. Ta av de yttersta lagerna av blad på brysselkålen. Färsk brysselkål rekommenderas. Koka upp lite vatten, släng i brysselkålsbladen och ta av från plattan. Låt ligga i 1-2 minuter, häll sedan av vattnet.
3. Smaksätt ca 1 dl gräddfil med chili och citron.
4. Riv ost.
5. Skiva korven och stek den.

För att servera, lägg äggnätet på tallriken och klicka på lite av såsen och lite ost. Fördela resterande ingredienser och vik sedan äggnätet över. Strö lite ost över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar