tisdag 9 september 2014

Kycklingbiff med ugnsrostade rödbetor och oströra


För 4 personer

Kycklingbiff
3-4 kycklingfiléer (ca 600g)
Citron
Färsk gräslök
Ingefära
Ströbröd

1. Kör kycklingfilén i en mixer men mosa inte den helt, den ska fortfarande ha lite bitar i sig.
2. Blanda i saft och rivet skal från ca en halv citron, ingefära (färsk ca 2-3cm rivet eller ca 1 tsk torkad) och en näve finhackad gräslök. Salta och peppra.
3. Blanda i lite ströbröd i taget tills den får en fastare konsistens.
4. Forma 4 biffar av det och stek i smör

Om man kan är det bättre att göra färsen några timmar innan man steker den för då kommer den smaka mer.

Rödbetor
1. Skala rödbetorna och skär i klyftor.
2. Ta lite olja på dom, krydda med timjan och lite flytande honung. Salta lätt.
3. Sätt in i ugnen tills de är mjuka.

Oströra
Blanda salladsost eller fetaost med turkisk yoghurt, kvarg, cremé fraiche eller liknande. Pressa i lite citronsaft och krydda med lite svartpeppar. Den ska fortfarande ha ganska fast konsistens.

Sen är det färdigt. Enkelt och gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar