tisdag 23 september 2014

Rödbetsravioli med getost, honung och valnötter.



Lite hemmagjord pasta, för 4 personer.

Rödbetsfyllning
4 medelstora rödbetor
En näve valnötter
100 gr getost
2 tsk honung

1. Skala rödbetorna, de ska var råa.
2. Riv rödbetorna. Se till att du kan ta tillvara på saften. Pressa ur saft så du får ca en halv dl saft.
3. Haka nötterna grovt.
4. Blanda honung, de rivna rödbetorna och  honung i en matberedare och mixa tills det blir en massa som man kan klicka upp med en sked.
5. Rör ner de hackade nötterna.

Pastadeg:
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 hela ägg + 1 äggula
½ dl rödbetssaft
½ tsk salt

Blanda alla ingredienser i en köksmaskin eller för hand. När det är en fast deg, knåda den för hand i minst 10 minuter.
Låt vila i kylen minst 30 minuter.

När pastan vilat, dela den i 4 delar, använd en pastamaskin eller kavla för hand. Kavla ut plattor som är i önskad tjocklek, ca 2-3 mm är lagom. Gör två stycken plattor i taget.
Klicka ut ca en tesked av fyllningen på plattorna, med lite mellanrum mellan.
Pensla lite med vatten runt fyllningen och lägg över den andra plattan och pressa ner den runt högarna av fyllning.
Använd en metallring eller liknande för att trycka ut raviolin. Tryck till kanterna lätt med en gaffel och lägg åt sidan
Gör detta med all pasta, men spara gärna lite av fyllningen till servering.

Sås
1 dl vitt vin
½ dl vatten
50 g smör
Timjan
Ljus Maizena

Låt allt puttra i en liten kastrull så alkoholen försvinner från vinet. Red med lite maizena så såsen tjocknar en aning.

Vid servering
Lägg pastan i kokande vatten, koka ca 3-4 minuter.
Lägg upp på tallrik direkt, häll över lite av såsen.
Garnera med en skiva getost, några klickar av fyllningen, lite hackade valnötter och färsk oregano (eller annan ört)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar