måndag 20 oktober 2014

Kycklingfilé med kantareller, bacon, kantarellsky och pressad potatis



Kycklingfilé
1. Sätt ugnen på 150C, det är lagom för att kycklingen inte ska bli torr.
2. Lägg lite smör i en stekpanna och bryn kycklingfilén på båda sidorna så den får lite färg
3. Krydda kycklingen med dragon, timjan, salt och peppar och sätt in den i ugnen med en stektermometer. När kycklingen är 70C är den klar, ta då ut den och låt den ligga under lite folie.

Kantarellsky (för 2 pers)
4-5 stora kantareller
1 msk kycklingfond
Smör
Timjan
Vatten

1. Finhacka svamparna till den grad att de börjar bli ett mos, eller mosa med en stavmixer.
2. Lägg svampmoset i en liten panna med en klick smör, krydda med timjan och stek i några minuter.
3. Tillsätt kycklingfonden och ca 1½ dl vatten, låt det sedan stå på låg värme. Red såsen med lite ljus maizena tills den får lite tjockare konsistens.

Det blir inte så mycket sås av detta, men den har ganska kraftig smak.

Bacon
Hacka 4 skivor bacon i små bitar och stek på medelvärme tills det är krispigt.

Pressad potatis
Koka potatis tills den är riktigt mjuk, pressa den direkt på tallriken med en potatispress.

Kantareller
Lägg kantarellerna i en torr panna och stek på mellanvärme tills de slutar släppa vätska.
Lägg sedan i en rejäl klick smör, salta och peppra lite.

Servera med lite gräslök eller någon färsk ört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar