måndag 8 december 2014

Ljummen nudelsallad med kyckling och grönsaker



Smarriga nudlar som kan ätas både kalla och varma, med smak av hoisin, chili och andra asiatiska smaker.

Ca 5 portioner

Kyckling
1 hel kyckling
2 tsk sriracha chilisås
2 msk hoisinsås
2 msk ljus soja
Fettet från kycklingen
Salt, peppar

För att fuska, köp en färdiggrillad kyckling. Om man gör det får man dock inget stekfett.
1. Sätt ugnen på 180C och sätt in kycklingen, använd en ugnsform. Du behöver inte krydda kycklingen. När den är klar (tar 1-1½h), häll av spadet från kycklingen i en skål och låt kycklingen svalna. Plocka sedan av allt kött och lägg det i en stor skål.
2. Blanda fettet från kycklingen med hoisin, soja, sriracha samt salta och peppra lite. Häll det sedan över kycklingköttet och blanda runt så det täcker.

Nudlar
300 g äggnudlar
1 msk risvinäger
1 msk hoisinsås
2 msk ljus soja
2 tsk sriracha
2 msk rapsolja
1 msk jordnötssmör
1 klyfta vitlök

1. Blanda ihop allt utom nudlarna till en sås.
2. Koka nudlarna enligt anvisning, häll av vattnet och häll sedan såsen över nudlarna och rör runt så det täcker.

Tillbehör
3 st pak choi
300 g edamamebönor
Färsk ingefära
Färsk koriander
Purjolök
Salta jordnötter

1. Strimla och stek purjolöken i olja i ca 1 minut.
2. Koka upp vatten, släng sedan i bönorna i 1 minut. Låt sedan svalna och tryck ut bönorna.
3. Skala och strimla ingefäran så tunt det går. Tänk på det ska vara väldigt tunna smala strimlor, annars är det inte så trevligt att tugga på.
4. Strimla pak choin.

Sen är det klart. Jag värmde upp nudlarna snabbt i en stekpanna och micrade kycklingen i ca 45 sekunder så det blev lite ljummet, men det går lika bra att äta det varmt eller kallt också.
Lägg lite av grönsakerna på tallriken och sedan nudlar och kyckling, toppa med mer grönsaker och resterande tillbehör och lite extra sriracha och soja om man vill det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar