fredag 23 januari 2015

Hemmagjord korv med mos



Att göra egen korv är lite meckigare än att köpa korv, men det är inte jättesvårt och det gör att man kan krydda precis som man vill. Denna är lite åt chorizohållet, fast rätt mild i styrkan.

Köp färs eller använd högrev/fläskkarré och mal köttet själv. Att ha en köttkvarn med korvhorn är dock att rekommendera.

För ca 18 små korvar
800 g nötfärs
500 g fläskfärs
300 g späck
2 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
1.5 msk salt
1 dl rödvin
2 msk paprikapulver
3 msk sriracha
½ tsk muskotnöt
1 paket svinfjälster (lägg fjälstret i kallt vatten några timmar innan)


1. Frys köttet innan. Se till att korvsmeten är iskall hela tiden.
2. När färsen är halvfrusen, kör det genom köttkvarnen en gång till tillsammans med späcket.
3. Tillsätt alla kryddor och kör det i en köksmaskin så smeten blandas ordentligt. Provstek en liten bit och kolla så kryddningen är bra.
4. Trä på fjälstret på korvhornet och mata smeten genom, snurra, knyt eller bind sedan ihop det till korvar. Enklast om man är två stycken när man gör detta. Här är en bra video på hur man kan göra: https://www.youtube.com/watch?v=BLqicxx_tNE

Låt sedan korven ligga i kylen några timmar och frys sen om inte allt ska ätas på en gång.

Servera med valfria tillbehör, jag körde med potatismos, stekt rödlök och en olivtapenad.

Stek korven på låg värme för den spricker ganska lätt.

Olivtapenad
Gröna oliver
Tomat
Lite olivolja
Peppar

Hacka och rör ihop allting.

Så här såg mina korvar ut efter jag bundit ihop dem.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar