fredag 23 januari 2015

Kycklingryta med ris



En riktigt god och smakrik kycklinggryta med öl och massa kryddor. Se till att använda benfria kycklinglår och inte kycklingfilé, filén är mycket torrare.

För 4 portioner

5 benfria kycklinglår
5 dl mörk veteöl
2 schalottenlökar
1 msk japansk soja (ljus)
2 msk maizena
3 lagerblad
1 tsk sriracha
10 cm purjolök
2 msk mild ajvar
1 paket bacon
1 klyfta vitlök
1 msk balsamvinäger
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan

1. Stek baconet knaprigt och hacka det i småbitar. Använd fettet från baconet för att steka resten.
2. Hacka kycklingen i små bitar och bryn i fettet, ställ åt sidan.
3. Hacka purjolök, vitlök och scharlottenlök och stek snabbt så det blir lite mjukt.
4. Lägg sedan allt i en gryta med kryddorna och häll över ölen.
5. Låt det stå och puttra medan riset kokar, sedan är det klart. Ta upp lagerbladen ur grytan. Servera gärna med lite hackad salladslök eller nån färsk krydda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar