torsdag 5 februari 2015

Grillat vildsvin, rostade jordärtskockor och potatis, taggsvamp och sås




Köttet
700g flankstek av vildsvin (räcker till 3 pers)

1. Salta och peppra köttet runt om.
2. Jag valde att grilla köttet. Grilla över glöd så det får lite yta och grilla sedan med indirekt värme, med lock. Använd termometer och kolla köttet, det ska bli 68-70C. Vill man inte grilla kan man bryna köttet i en stekpanna med smör och sen köra det i ugnen istället.

Sås
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tsk mörk rom
½ msk socker
20 g smör
2 dl vatten
En nypa gräslök

1. Blanda allt i en kastrull och låt det koka ner lite tills det får lite tjockare konsistens.

Tillbehör
1. Skala potatis och jordärtskockor, salta och peppra och rosta i ugnen.
2. Stek svampen i smör och salta lite. Jag använde taggsvamp som jag plockat, men kantareller eller annan svamp passar lika bra.
3. Finhacka gräslök.

Låt köttet ligga under folie och vila ca 10 minuter, skär upp det i skivor och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar