torsdag 4 juni 2015

Laxsnitt med fänkålsfärskost och ramslök på kavring


En annan trevlig snitt som gör sig fint på en buffé eller som party-tilltugg.

1 limpa kavring
1 fänkål
1 paket (200 g) Philadelphia naturell färskost
100g smör
250-300 g gravad lax
20-25 blad färsk ramslök

Vill du göra egen gravlax, titta här. Annars köp färdig.
Hittar man inte ramslök, ganska kort säsong på det, så ersätt med hackad gräslök.

1. Rensa och hacka fänkålen väldigt fint och lägg i en stekpanna med smöret. Låt det stå och puttra på låg värme tills den börjar bli mjuk och karamelliserad. Salta och peppra lite.
2. När fänkålen är mjuk, låt den svalna och blanda sedan ihop det med färskosten.
3. Skär fina små fyrkanter av brödet och bred på en klick av fänkålsfärskosten.
4. Lägg på tunna skivor av laxen och toppa med strimlad ramslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar