tisdag 25 augusti 2015

Kyckling med sötsur sås



Lättlagad Kina-inspirerad kycklinggryta med mycket smak

För 2-3 portioner

Såsen
125 g socker
25 g maizena
1.5 dl vatten
0.8 dl risvinäger
0.5 dl japansk soja
1 msk ketchup
1 tsk Sriracha
1 tsk kycklingfond

I såsen
2-4 kycklinglårfiléer (de kan variera rätt mycket i storlek)
3 dl hackad ostronskivling
2 vitlöksklyftor
1 liten rödlök, strimlad
1 dl strimlad spetskål eller vitkål
1 cm ingefära, finhackad

Till såsen
Ris
Färsk koriander
Färsk gräslök

1. Börja med att skära kycklingen i lite mindre bitar och stek den i olja några minuter. Släng sedan i svamp, vitlök, rödlök, kål och ingefära och låt det steka med en liten stund tills kycklingen börjar bli klar och kålen mjuknat lite.
2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och koka upp, låt koka på låg värme i några minuter. Häll sedan i kycklingen och det andra och låt koka några minuter tills såsen tjocknat och kycklingen är helt klar.
3. Servera med ris, färsk koriander och hackad gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar