torsdag 10 september 2015

Chorizosallad med feta, oliver och rostad kavring och inlagd jalapeno



Lättgjord sallad med mycket smak. Vill man göra den mer mättande kan man ha lite quinoa eller matvete till också.

För 2 portioner

300 g (2-3 st) smakrika korvar, tex Chorizo
1 dl svarta oliver
1 dl gröna oliver
2 skivor kavring
Tomat
Fetaost
Röd paprika
Blandsallad, tex babyspenat, maché, ruccola
Inlagd jalapeno
Balsamvinäger
Olivolja
Vitlök
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 150C.
2. Skär kavringskivorna i långa stavar. Blanda lite pressad vitlök, olivolja och balsamvinäger och kleta in brödet med det, samt salta med lite flingsalt. Sätt in brödet i ugnen och rosta tills det börjar bli knaprigt. Det kan få svalna sen medan man fixar resten.
3. Hacka oliverna och paprikan fint, blanda ihop till en röra. Krydda med lite svartpeppar.
4. Skär upp korven i slantar och stek i olja tills den får lite färg. Använd lite av det goda stekfettet från korven och blanda det med oliverna.
5. Servera salladen som den är med olivröran, korven, fetaosten och lite tomat. Glöm inte brödpinnarna.
6. Jag hade även inlagd jalapeno och lök hemma som jag hade på. Orkar man inte göra det själv så kan man använda en färdig från tex-mexhyllan i affären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar