torsdag 15 oktober 2015

Spaghetti med köttfärssås



En spaghetti med köttfärssås, fast lite godare än bara köttfärs och burktomater. Går dock lika snabbt att laga. Tar inte längre än vad det tar för spaghettin att bli klar. Var även populärt hos dottern.

För 4 portioner

400 g nötfärs
12-14 körsbärstomater
½ rödlök
2 dl riven grana padano eller parmesan
1½ dl sherry
2 stora klyftor vitlök
2 msk torkad salvia (har man inte salvia så är det gott med timjan också)
½ dl japansk soja
2 dl vatten
1 msk stark chilisås eller lite färsk hackad chili
2 msk tomatpuré
Svartpeppar

1. Skär tomaten i klyftor. Bryn köttfärsen i olja och låt tomaterna steka med. Pressa i vitlöken och stek även rödlöken (finhackad).
2.När köttfärsen börjat få lite färg, häll allt annat utom osten. Låt det puttra en stund så alkoholen kokar bort och tomaterna kokar sönder.
3. Precis på slutet så rör ner osten så den smälter.

Servera med spaghetti, lite hackad gräslök och inlagd rödlök (om man haft tid att göra det tidigare).

Inlagd rödlök
3 stora rödlökar
1 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten

1. Skiva löken så tunt det går. Koka upp socker, vatten och vinäger. Lägg löken i en burk och häll den varma lagen över. Förvara i kylen efter det svalnat. Gör den helst några timmar innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar