torsdag 17 december 2015

Polenta med halloumi och bönpuré


Vegetariskt med polenta, halloumi, bönpuré, soltorkade tomater etc.

För 4 portioner

Polenta
1.5 dl polenta
7 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 klyfta vitlök
1 msk timjan
Peppar

Polentan behöver tid på sig att stelna så man ska helst göra den i god tid innan så den hinner stå i kylen.

1. Koka upp vattnet och rör ner polentan. Sänk värmen på plattan och rör hela tiden tills det börjar bli en fluffig gröt av det.
2. Krydda med en klyfta pressad vitlök, timjan och svartpeppar.
3. Olja in en liten form och häll i polentan så det blir drygt 1 cm tjockt. Täck med plast och sätt i kylen och låt stelna.
4. Skär sedan polentan i små fyrkanter och värm på det i en panna med smör (eller grilla det)

Halloumi
1 paket halloumi

1. Skiva och stek i olja tills det får en fin yta

Brödpinnar
2 skivor ljust bröd
Olja
1 klyfta vitlök
Valfria örter (timjan, rosmarin etc)

1. Blanda ihop tillräckligt med kryddblandning för att kunna kleta in två skivor bröd på båda sidorna. Skär sedan brödet i stavar och rosta i ugnen tills de blir knapriga.

Bönpuré
1 paket vita bönor
1 klyfta vitlök
2 schalottenlökar
Några klickar turkisk yoghurt
Salt, peppar

1. Finhacka och stek lök och vitlök lite snabbt i en panna med lite smör så det blir mjuk.
2. Mixa löken och bönorna med en stavmixer, klicka i lite yoghurt tills det blir lagom konsistens. Salta och peppra lite.

Servera med lite hackade soltorkade tomater, hackad salladslök, ruccola, machésallad, färsk basilika och balsamicokräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar