måndag 29 februari 2016

Fläskfilé fylld med mozarella, oliver och soltorkade tomater



Ett snabbt sätt att laga fläskfilé så det blir mört.

För 2 personer

400 g fläskfilé
1 paket mozarella
4 bitar soltorkade tomater
10 gröna oliver
Balsamicocremé
Färsk basilika

1. Dela köttet i 4 lika stora medaljonger.
2. Ställ köttbitarna upp (med en skuren sida neråt) och lägg på ett ark gladpack. Banka ut köttet med en kötthammare så det blir ca 5-6 mm tjockt.
3. Finhacka tomat och oliver, skiva mozarellan. Lägg det mellan två skivor kött, ringa över lite balsamicocremé och tryck ihop lite.
4. Salta och peppra köttet på utsidan.
5. När tillbehören är klara, hetta upp en panna med olja och stek sedan köttet, ca 2-3 minuter per sida. Vänd bara köttet en gång, försiktigt, så sakerna inuti inte ramlar ut.
6. Toppa med lite färsk basilika.

Jag serverade med pommes och lite sallad. Det var gott så :) Eventuellt kan man ha nån sås eller aioli till men jag tyckte inte det behövdes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar