onsdag 17 februari 2016

Kryddstark nudelsoppa med räkor och musslor



Snabblagad och väldigt enkel nudelsoppa med bra hetta och mycket smak. Använd gärna färska räkor, fast då tar det längre tid att skala och hålla på.

För 2 portioner

Topping
10 grönmusslor, frysta
150 g stora räkor, frysta
½ purjolök
20 edamamebönor (med skal)
2 portioner äggnudlar

Soppa
1 tomat
3 korianderrötter, eller ½ dl färsk koriander
2 klyftor vitlök
1 limeblad eller skal från en lime
2 msk fisksås
2 msk sriracha chilisås
½-1 vanlig röd chili
2 msk hummerfond
1 msk vinäger
½ dl hackad färsk ingefära
2 msk olja
5 dl vatten

1. Hacka alla ingredienser till soppan grovt, och kör det i en mixer så det blir en slät massa. Fräs det sedan i en kastrull i 2-3 minuter och häll sedan i vattnet och koka upp.
2. Strimla purjolöken under tiden. När soppan kokat upp, släng i purjolök, musslor och räkor och ta av det från plattan. Om soppan svalnar lite gör inget.
3. Koka nudlarna efter anvisning.
4. Lägg bönorna i vatten i en skål och kör 2 minuter i micron. Rensa sedan bort skalen.
5. När nudlarna kokat klart, se till att soppan är varm. Häll upp soppa, toppa med nudlar och bönor och gärna lite inlagd eller färsk chili.

Snabbt och enkelt, tar knappt ens 20 minuter att laga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar