söndag 10 april 2016

Smördegspaj med brie



En väldigt snabbgjord paj av smördeg, som kan funka både som förrätt eller som en lättare huvudrätt. Det tar ca 30-35 minuter att laga.

För 2 portioner

2 plattor smördeg
10 cm purjolök
150 g brieost
5 körsbärstomater
2 msk mild ajvar
Ett litet "knippe" broccoli

1. Låt smördegen tina lite och kavla ut den en aning. Använd 2 små pajformar, de jag hade var nog ca 12 cm i diameter. Lägg ut den kavlade smördegen i formarna, hela vägen upp till kanten.
2. Strimla purjolöken, klyfta tomaterna och skär broccolin i lite mindre bitar. Fördela i pajformarna. 3. Dela upp brie-osten och fördela den ovanpå. Använd gärna en brie som inte är så fast, jag använde en bit av en 500g Castello brie-tårta.
4. Klicka på en msk ajvar ovanpå.
5. Grädda i ugnen, 200C i ca 20-25 minuter tills pajdegen fått bra färg och ser frasig ut.

Gör lite sallad till när pajen är i ugnen. Jag gjorde en med strimlad spetskål, sallad, gurka och granatäpple.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar