tisdag 8 augusti 2017

Pasta med salviasås och kyckling



Det har inte blivit så mycket recept här sista tiden men här är en pasta jag gjorde häromdagen som blev förvånansvärt god. Kyckling och en sås med salvia, Grana Padano, smör och ägg.

För 2 portioner

Kyckling
Ca 300 g kycklinglårfilé
Paprikapulver
Sriracha
Salt
Svartpeppar

1. Salta och peppra kycklingen och stek den i olja tills den är klar. Krydda med lite Sriracha och paprikapulver. Inte så att det blir starkt, men bara så det får lite smak.

Sås
40 g smör (eller mer, desto mer desto godare)
½ dl riven Grana Padano
6-7 stora blad färsk salvia
2 äggulor
Svartpeppar
Salt

1. Hacka salvian och smält smöret i en kastrull. Låt salvian stå och dra i smöret medan det andra tillagas. Salta och peppra.
2. När resten av maten är nästan klar, tillsätt 2 äggulor i smöret. Om smöret hunnit bli kallt så värm det lite. Vispa hela tiden så äggen inte blir äggröra, såsen ska bara tjockna lite när äggen tillagas.
3. Häll i osten och fortsätt vispa så den smälter.

Servera direkt, toppa med lite gräslök, riven Grana Padano och körsbärstomater. Blev väldigt gott och rätt enkelt om man inte glömmer att vispa såsen hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar