torsdag 21 april 2016

Utskuren entrecote med bourbonsås, sparris och svamp



Entrecote är gott som det är men kanske ännu godare om man skär ut den finaste biten. Då slipper man den stora hårda fettklumpen som brukar vara i mitten av biten. Man behöver en hel bit entrecote för att göra detta, men resterna som blir över innehåller en del kött. Skär ut det resterande köttet och laga något annat med det. Strimla det tex och gör en snabb wok av det.


För 2 personer

Köttet
1 hel bit entrecote, ca 700-800 g

1. Skär ut den finaste biten på köttet i ett helt stycke. Salta och peppra det och bryn i stekpanna runt om. Stick in en stektermometer och gör det klart i ugnen, ca 150 C, tills köttet är 55C. Skär upp det och låt blodet rinna av lite innan servering.

Potatis
2 stora potatisar

Man kan piffa till potatisen lite genom att skära den i en fyrkant. Olja in det, salta och peppra och krydda ev. med någon annan valfri krydda. Kör in i ugnen på 200C tills de är mjuka.

Gör potatisen innan köttet, man kan ta ut den när den är klar. När köttet börjar bli klart slänger man in potatisen igen så den värms upp.

Sparris och svamp
Stek lite sparris och skogschampinjoner i smör

Bourbonsås
Receptet på bourbonsåsen är samma jag gjort innan, det finns här. Denna gången använde jag dock 2 skivor burkananas istället.

Jag serverade med några färska blad ramslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar